Ochrana osobných údajov – príprava na skúšku zodpovednej osoby od 21. 3. 2014

Fyzická osoba môže byť poverená výkonom dohľadu nad ochranou osobných údajov po úspešnom absolvovaní skúšky. E-learning je prípravou na túto skúšku. Je rozdelený na viacej častí a obsahuje informácie, ktoré musíte vedieť, aby ste úspešne absolvovali skúšku na Úrade na ochranu osobných údajov SR.

Program

1. lekcia: 

  • Úvod
  • Pramene práva
  • Základné ľudské práva a slobody
  • Ochrana osobnosti
  • Predmet zákona
  • Pôsobnosť zákona
  • Základné pojmy

 

2. lekcia: 

  • Zásady spracúvania osobných údajov
  • Právny základ spracúvania osobných údajov
  • Získavanie osobných údajov
  • Pravdivosť, správnosť a aktuálnosť osobných údajov
  • Likvidácia osobných údajov
  • Oznamovanie zmien tretím stranám
  • Ochrana práv dotknutých osôb
  • Cezhraničný prenos osobných údajov
  • Spracúvanie osobných údajov v pracovnoprávnych vzťahoch a súkromie zamestnanca na pracovisku a v spoločných priestoroch zamestnávateľa
  • Zhrnutie

 

3. lekcia: 

  • Bezpečnostné opatrenia
  • Oprávnená osoba
  • Mlčanlivosť
  • Zodpovedná osoba
  • Registrácia, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov

 

4. lekcia: 

  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu
  • Kontrola
  • Konanie o ochrane osobných údajov
  • Sankcie a zverejnenie porušenia zákona
  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia



Termíny


  Cena  
s DPH:
Objednať:Vstúpiť do kurzu:
66 €Objednať

Profil autora

JUDr. Marcela Macová, PhD.

Macova_120x180.jpg

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“ a popri školeniach zameraných na verejnosť  vyučuje predmet „Ochrana osobných údajov“ aj na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Kontakt na organizátora

email: vzdelavanie@vssr.sk
tel.: +421 41 70 53 888

Oblasti vzdelávania

Dane a účtovníctvo, Mzdy a personalistika
PP školenie