Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali školenia vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Poradíme vám, na čo sa musíte pripraviť už teraz a čo môžete ešte „odložiť" na neskôr. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

Popis

Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.

 

Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a novému návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.

 

Viete, že:

  • budete nanovo poučovať oprávnené osoby?

  • potrebujete nové sprostredkovateľské zmluvy?

  • bezpečnostná dokumentácia zostáva, len bude mať iné náležitosti?

  • evidencia informačných systémov sa bude volať záznam o spracovateľských činnostiach?

  • ruší sa oznámenie a osobitná registrácia?

  • je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť, ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?



Program

  • Zmeny v doterajšej právnej úprave ochrany osobných údajov

  • Povinnosti prevádzkovateľov podľa ešte platného zákona o ochrane osobných údajov a podľa nového zákona a nariadenia GDPR – komparácia

  • Čo sa ručí a čo zostáva?

  • Novinky podľa nového zákona a nariadenia GDPR

  • Diskusia. Otázky a odpovede

  

HARMONOGRAM:
08.30 – 09.00 prezentácia účastníkov školenia
09.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka
12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

 

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 3 eurá na celý deň.

 

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.



Termíny


Dátum od:Dátum do:Miesto konania:  Cena  
s DPH:
Objednať:Organizačné pokyny:
16. 8. 201716. 8. 2017Bratislava90 €ObjednaťMapa

Hotel Saffron, Školská 5

17. 8. 201717. 8. 2017Žilina90 €ObjednaťMapa

Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336

5. 9. 20175. 9. 2017Bratislava90 €ObjednaťMapa

Hotel Saffron, Školská 5

6. 9. 20176. 9. 2017Trenčín90 €ObjednaťMapa

Hotel Magnus, Považská ulica 1706

 

7. 9. 20177. 9. 2017Nitra90 €ObjednaťMapa

Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická č. 4

7. 9. 20177. 9. 2017Nitra90 €ObjednaťMapa

Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická č. 4

13. 9. 201713. 9. 2017Košice90 €ObjednaťMapa

KOŠICE HOTEL s. r. o., Moldavská cesta II. 51/2414, Košice

14. 9. 201714. 9. 2017Banská Bystrica90 €ObjednaťMapa

Hotel Dixon, Švermova 32

29. 9. 201729. 9. 2017Žilina90 €ObjednaťMapa

Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336

17. 10. 201717. 10. 2017Bratislava90 €ObjednaťMapa

Hotel Saffron, Školská 5

18. 10. 201718. 10. 2017Poprad90 €ObjednaťMapa

Tatra Hotel ***, Karpatská 3314/7, 058 01 Poprad 

19. 10. 201719. 10. 2017Prešov90 €ObjednaťMapa

Hotel LINEAS, Budovateľská 14

23. 10. 201723. 10. 2017Trenčín90 €ObjednaťMapa

Hotel Magnus, Považská ulica 1706

Profil lektora

JUDr. Marcela Macová, PhD.

Macova_120x180.jpg

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“ a popri školeniach zameraných na verejnosť  vyučuje predmet „Ochrana osobných údajov“ aj na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Kontakt na organizátora

email: vzdelavanie@vssr.sk
tel.: +421 41 70 53 888

Oblasti vzdelávania

Mzdy a personalistika, Právo
PP školenie