Prestávka v práci

Otázka:

V organizácii je 100 % denný pracovný fond 7,5 hod + 0,5 hod prestávka. Zamestnankyňa má 100 % úväzok, ale jej denný pracovný fond by chcel zamestnávateľ rozdeliť na dve časti. Jednu časť (2 hodiny) by odrobila doobeda, napr. od 10,00 do 12,00 hod. a zvyšok poobede. Ako je to v tomto prípade s obednou prestávkou a so zvyškom pracovného fondu? Má odpracovať 5,5 hodiny alebo 6 hodín?


 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 


 

Získajte prístup k celému obsahu, funkciám a službám

Cena (ročný prístup): 246 € s DPH

Cena (ročný prístup): 200 € bez DPH

 

gilka_zelena Viac ako 17 000 aktuálnych dokumentov

gilka_zelena Viac ako 100 aktuálnych videoškolení

gilka_zelena Tím odborníkov na telefóne a online chate

gilka_zelena Online / Video rozhovory s odborníkmi

gilka_zelena Mesačný prehľad priamo do e-mailu

 

Zobraziť kompletný prehľad služieb a funkcií

 

newsletter-icon

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom.

 

Súvisiace právne predpisy

Súvisiace príklady z praxe

AUTOR

Ing. Jana Repáčová

DSC_3130___120x180.jpg

Po desiatich rokoch praktických skúseností v oblasti miezd a personalistiky vo verejnom i súkromnom sektore od februára 2013 svoje praktické skúsenosti odovzdáva v podobe konzultácií pri tvorbe obsahov odborných časopisov zameraných na mzdy, personalistiku a pracovné právo. Denne poskytuje odborné poradenstvo desiatkam našich klientov.

Dátum publikácie

11.12.2020

Právne oblasti

Stredné školstvo
Starostlivosť o zamestnancov

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.