Schvaľovanie interných predpisov

Otázka:

Riaditeľ konzervatória so 130 zamestnancami v zriaďovateľskej pôsobnosti VÚC od 1. 1. 2019 schválil internú mzdovú smernicu, ktorá upravuje platové pomery nepedagogických zamestnancov v zmysle úpravy zložky platu určenej na základe počtu odpracovaných rokov, konkrétne: začína sa 9. platovým stupňom do 10 rokov praxe a každý nasledujúci platový stupeň je zvýšený o 5 rokov praxe. Na škole nepôsobia ani odbory, ani zamestnanecká rada.

Je riaditeľ povinný s niekým prerokovať obsah novej mzdovej smernice alebo je to len na jeho zvážení? Je potrebné doložiť k smernici aspoň podpisy nepedagogických zamestnancov o oboznámení sa s novými platovými podmienkami?


 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 


 

Získajte prístup k celému obsahu, funkciám a službám

Cena (ročný prístup): 246 € s DPH

Cena (ročný prístup): 200 € bez DPH

 

gilka_zelena Viac ako 17 000 aktuálnych dokumentov

gilka_zelena Viac ako 100 aktuálnych videoškolení

gilka_zelena Tím odborníkov na telefóne a online chate

gilka_zelena Online / Video rozhovory s odborníkmi

gilka_zelena Mesačný prehľad priamo do e-mailu

 

Zobraziť kompletný prehľad služieb a funkcií

 

newsletter-icon

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom.

 

Súvisiace vzory zmlúv a právnych podaní

AUTOR

JUDr. Eva Tináková (advokátska kancelária MAPLE & FISH)

Na popise autora pracujeme. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

Dátum publikácie

19.03.2019

Právne oblasti

Správne právo

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.