Podmienky prihlásenia:
Súťaže sa môžu zúčastniť dvojčlenné tímy žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore Cukrár – Cukrárka. Každý súťažiaci si môže zobrať jedného asistenta – pomocníka (náhradníka), ktorý mu bude pomáhať pri nosení surovín, umývaní pomôcok, nie pri príprave jedla – pečení!!! V prípade, že súťažiaci z vážnych dôvodov nebude môcť do súťaže nastúpiť, na jeho miesto môže byť automaticky nominovaný jeho pomocník (náhradník), ktorý si priberie svojho asistenta. Meno tohto nového asistenta škola oznámi prostredníctvom e-mailovej adresy: szkc@szkc.sk.
Súťažiaci musia v termíne do 6.11.2025 elektronicky zaslať na e-mail: szkc@szkc.sk vyplnenú ZÁVÄZNÚ PRIHLÁŠKU, ktorá bude zverejnená aj na portáli ŠIOV www.siov.sk/sutaze/Skills-Slovakia/Gastro a na www.szkc.sk.
Termíny súťaže:
Školské kolá: do 30.10.2025
Korešpondenčné výberové kolo: Zaslanie podkladov: 6.11.2025; Vyhodnotenie: 10.11.2025
Odborná porota na základe zaslaných súťažných podkladov vyberie 16 súťažných tímov z daného odboru s najvyšším počtom získaných bodov, ktoré postúpia do semifinálového krajského kola súťaže. Rozhodnutie o výbere súťažiacich do semifinále je nemenné.
Krajské semifinálové kolo: 27.11.2025
Celoštátne kolo: 30.1.2026
Do celoštátneho – finálového kola postupuje 6 najúspešnejších súťažných tímov z krajského semifinálového kola v odbore cukrár.
Miesto konania súťaže:
Školské kolá:
Hotelové akadémie a stredné odborné školy zamerané na odbor kuchár/cukrár
Výberové korešpondenčné kolo:
Púchov, Klub cukrárov SZKC
Semifinálové krajské kolo:
SOŠ OaS Piešťany
Reštaurácia SEMAFOR, Ul. Andreja Hlinku 53/54, 921 01 Piešťany
Celoštátne – finálové kolo:
Výstavné a kongresové centrum Incheba a. s., Viedenská cesta 5, Bratislava
Viac informácií nájdete tu.
AUTOR: Štátny inštitút odborného vzdelávania
Dátum publikácie: 5. 9. 2025