Podmienky prihlásenia:
Súťaže sa môžu zúčastniť dvojčlenné tímy žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore Kuchár – Kuchárka.
Každý súťažiaci si môže zobrať jedného asistenta – pomocníka (náhradníka), ktorý mu bude pomáhať pri nosení surovín, umývaní pomôcok, nie pri príprave jedla - varení!!!
V prípade, že súťažiaci z vážnych dôvodov nebude môcť do súťaže nastúpiť, na jeho miesto môže byť automaticky nominovaný jeho pomocník (náhradník), ktorý si priberie svojho asistenta. Meno tohto nového asistenta škola oznámi prostredníctvom e-mailovej adresy: szkc@szkc.sk.
Súťažiaci musia v termíne do 6. novembra 2025 elektronicky zaslať na e-mail: szkc@szkc.sk vyplnenú ZÁVÄZNÚ PRIHLÁŠKU, ktorá bude zverejnená aj na portáli ŠIOV www.siov.sk/sutaze/Skills-Slovakia/Gastro aj na www.szkc.sk.
Termíny súťaže:
Školské kolá: do 30.10.2025
Korešpondenčné výberové kolo: Zaslanie podkladov: 6.11.2025; Vyhodnotenie: 10.11.2025
Odborná hodnotiaca komisia na základe zaslaných súťažných podkladov vyberie 16 súťažných tímov s najvyšším počtom získaných bodov, ktoré postúpia do semifinálového krajského kola súťaže
Krajské semifinálové kolo: 25.11.2025
Celoštátne kolo: 29.1.2026
Do celoštátneho kola postupuje 6 najúspešnejších súťažných tímov zo semifinálového krajského kola v odbore kuchár.
Rozhodnutie hodnotiacej komisie o výbere súťažných tímov do krajského semifinálového kola a celoštátneho finálového kola súťaže je nemenné.
Miesto konania súťaže:
Školské kolá:
Hotelové akadémie a stredné odborné školy zamerané na odbor kuchár
Korešpondenčné výberové kolo:
Bratislava, Ústredie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov
Krajské semifinálové kolo:
Hotelová akadémia Žilina, Hlinská ul. 31, 010 01 Žilina
Celoštátne kolo:
Výstavné a kongresové centrum Incheba a. s., Viedenská cesta 5, Bratislava
Viac informácií nájdete tu.
AUTOR: Štátny inštitút odborného vzdelávania
Dátum publikácie: 5. 9. 2025