Účtovanie školskej jedálne

Otázka:

Cirkevná škola, nezisková organizácia, poskytuje stravu svojim žiakom, zamestnancom a cudzím stravníkom vo vlastnom stravovacom zariadení. Ako správne účtovať výrobu a predaj stravy jednotlivým stravníkom? Ak na konci roka zostane na účte 602 nejaká suma za stravné (nie réžia), ako ju účtovná jednotka prenesie do nasledujúceho roka, cez aký účet?


 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 


 

Získajte prístup k celému obsahu, funkciám a službám

Cena (ročný prístup): 246 € s DPH

Cena (ročný prístup): 200 € bez DPH

 

gilka_zelena Viac ako 17 000 aktuálnych dokumentov

gilka_zelena Viac ako 100 aktuálnych videoškolení

gilka_zelena Tím odborníkov na telefóne a online chate

gilka_zelena Online / Video rozhovory s odborníkmi

gilka_zelena Mesačný prehľad priamo do e-mailu

 

Zobraziť kompletný prehľad služieb a funkcií

 

newsletter-icon

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom.

 

Súvisiace príklady z praxe

AUTOR

Ing. Anežka Košťálová

autor_Xxxxx-Xxxxxx_120x180.jpg/Image45101.jpg

Poradkyňa v oblasti daní a účtovníctva. Má dvadsaťsedemročnú prax v oblasti účtovníctva v podnikateľskej sfére. Vyštudovala Fakultu sociálno-ekonomických vzťahov na Trenčianskej univerzite A. Dubčeka v Trenčíne, odbor Verejná správa. Od roku 2011 pracuje vo verejnej správe ako hlavný kontrolór. Má tiež trojročnú lektorskú prax v podvojnom účtovníctve.

Dátum publikácie

18.09.2024

Právne oblasti

Základné školstvo
Podvojné účtovníctvo

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.