Príplatok za profesijný rozvoj za absolvovanie inovačného vzdelávania

Otázka:

1. Ako postupovať pri priznaní príplatku za profesijný rozvoj u zamestnanca, ktorý má 1. atestáciu a už priznaný 6 % príplatok za profesijný rozvoj? Podľa zákona o odmeňovaní zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme by mal byť k 6 % príplatok + 3 %, najviac však 12 % z platovej tarify. Zamestnanec absolvoval 350 hodín inovačného vzdelávania.

Čo je teda správny postup: 6 + 3 = 9 % alebo priznať najvyššiu možnú sadzbu 12 %?

2. Keď zamestnanec absolvoval inovačné vzdelávanie českou inštitúciou, a teda má aj české osvedčenie o absolvovaní inovačného vzdelávania, môže mu zamestnávateľ akceptovať počet hodín potvrdených touto inštitúciou a priznať príplatok za profesijný rozvoj?


 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len registrovaní užívatelia portálu
s predplateným prístupom.

 


 

Získajte prístup k celému obsahu, funkciám a službám

Cena (ročný prístup): 246 € s DPH

Cena (ročný prístup): 200 € bez DPH

 

gilka_zelena Viac ako 17 000 aktuálnych dokumentov

gilka_zelena Viac ako 100 aktuálnych videoškolení

gilka_zelena Tím odborníkov na telefóne a online chate

gilka_zelena Online / Video rozhovory s odborníkmi

gilka_zelena Mesačný prehľad priamo do e-mailu

 

Zobraziť kompletný prehľad služieb a funkcií

 

newsletter-icon

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom.

 

AUTOR

Ing. Jarmila Szabová

Na popise autora pracujeme. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

Dátum publikácie

03.06.2022

Právne oblasti

Odmena za prácu, mzda, plat

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.